Nog geen reacties

Avond van de Martelaren 8 april

Op vrijdag 8 april, worden in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam de mensen herdacht die in 2021 zijn gedood om hun geloof in Christus. Na de Eucharistieviering om 19:00 uur, wordt de kruisweg gebeden, afgewisseld met muziek, getuigenissen en overwegingen.  

Dit jaar worden onder meer  getuigenissen gebracht uit Mexico, India en Nigeria. In het eerste land werd priester pastoor José Guadalupe Popoca vermoord. Hij bleef zijn parochie dienen ondanks de dreiging van drugsbenden. Nitish Kumar (16), leider van een gebedsgroep in Noord-India, werd in augustus 2021 aangevallen met zuur, waaraan hij overleed. En in de Nigeriaanse staat Katsina werden in mei twee priesters ontvoerd. Het lichaam van pastoor Alphonsus Bello (33) al snel op het terrein achter de kerk werd teruggevonden. 

Voor de nabestaanden is hun getuigenis van blijvende waarde.  

We nodigen u van harte uit in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam (tegenover Centraal Station). Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen, dan kunt u de avond via de live stream van de parochie meebeleven. Bidt u mee voor pastoor Popoca, Nitish en pastoor Alphonsus, en voor alle gelovigen die in 2021 het leven lieten én hun vervolgers?

Meld u aan via www.kerkinnood.nl/martelaren en ontvang het gratis gebedspakket thuis.

Priesters die willen concelebreren wordt verzocht zich kenbaar te maken bij het aanmelden en een albe en rode stola mee te nemen.

Reacties zijn gesloten.