Nog geen reacties

Burgemeester Halsema viert mee in verbondenheid

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema woont 19 februari a.s. de zondagviering bij in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam, op uitnodiging van de nieuwe deken Eric Fennis. Deze viering, rechtstreeks uitgezonden op NPO 2, is opgedragen aan de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije met gebed voor de overledenen, hun nabestaanden en de ontheemden. 

Het is tevens een jaar geleden dat de oorlog begon in Oekraïne. Ook daaraan wordt aandacht besteed in deze mis, waarvoor zodoende niet alleen de Turkse maar ook de Oekraïense ambassadeur is uitgenodigd.

De heilige Nicolaas, stadspatroon van Amsterdam, verbindt de kerken van Oost en West-Europa doordat hij in beide tradities wordt vereerd. Nicolaas was in Turkije bisschop van Myra. Sinds december 2021 wordt een relikwie van Nicolaas bewaard in de basiliek waar zondag op zijn voorspraak wordt gebeden om vrede, kracht en sterkte. 

Burgemeester Halsema houdt aan het einde van de viering een korte toespraak. Deken Fennis, tevens pastoor in deze kerk, zal voorgaan.

Iedereen is van harte uitgenodigd de viering bij te wonen die om 10.00 uur begint aan Prins Hendrikkade 73 in Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.