Geloofscursus voor ‘beginners’

Elk jaar begint in oktober in de pastorie van de Nicolaasbasiliek de Geloofscursus voor “beginners”. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof vanuit katholiek perspectief. Voorkennis is niet vereist. De cursus is geschikt voor katholieken die meer willen weten over hun godsdienst. Ook voor protestanten met belangstelling voor het katholicisme. En voor misschien-gelovigen die nieuwsgierig zijn geworden. Tevens is deze cursus geschikt voor wie katholiek wil worden (zie ook “Katholiek worden” op de Cursuspagina).

In de cursus komen de kernpunten van het geloof aan bod. Het gaat over de Bijbel, over Jezus en over de Kerk. Ook gaat het over het doopsel, vormsel en Eerste communie. Degenen die nog niet zijn gedoopt en katholiek willen worden, worden in deze cursus daarop voorbereid. Als je ooit al bent gedoopt in bijvoorbeeld de protestantse kerk, dan kun je katholiek worden door het vormsel te ontvangen. Ook daarop is deze cursus een voorbereiding.

Wat zijn dit jaar de data?
De cursus wordt gegeven op dinsdagavond, 19:30-21:00 uur
16, 23, 30 oktober
6, 13, 20 en 27 november
4, 11 en 18 december

22 en 29 januari
5, 12, 19 en 26 februari
5, 12 en 19, 26 maart
2 & 9 april

Locatie: pastorie van de Nicolaasbasiliek, Pr. Hendrikkade 73.
De pastorie ligt rechts naast de kerk, schuin tegenover het Centraal Station.

Kosten: de cursus is gratis; voor koffie/thee wordt per keer een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Aanmelden
Als je belangstelling hebt, dan kun je contact opnemen met diaken Rob Polet. E-mail: r.polet@nicolaas-parochie.nl  Telefoon: 06 27 25 67 30