Geloofscursus voor beginners uitgesteld

Vanwege de laatste corona-maatregelen en het grote aantal aanmeldingen is de “Geloofscursus voor beginners” twee tot vier weken uitgesteld. Daarna starten we in twee groepen om meer mensen op een veilige manier te laten deelnemen.

Aanmelden kan dan ook nog steeds bij diaken Rob Polet: r.polet@nicolaas-parochie.nl

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof vanuit katholiek perspectief. Voorkennis is niet vereist. De cursus is geschikt voor wie erover denkt om katholiek te worden (zie ook Katholiek worden op de Cursuspagina). Maar ook voor katholieken die meer willen weten over hun godsdienst, voor protestanten met belangstelling voor het katholicisme, en voor “misschien-gelovigen” die nieuwsgierig zijn geworden.

In de cursus komen de kernpunten van het geloof aan bod. Het gaat over de Bijbel, over Jezus en over de Kerk. Ook gaat het over het doopsel, vormsel en Eerste communie. Degenen die nog niet zijn gedoopt en katholiek willen worden, worden in deze cursus daarop voorbereid. Als je ooit al bent gedoopt in bijvoorbeeld de protestantse kerk, dan kun je katholiek worden door het vormsel te ontvangen. Ook daarop is deze cursus een voorbereiding.

De cursus wordt gegeven op donderdagavond.
Contactpersoon is diaken Rob Polet, 06 27 25 67 30. E-mail: r.polet@nicolaas-parochie.nl

Locatie: pastorie van de Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73.
De pastorie ligt rechts naast de kerk, schuin tegenover het Centraal Station.
Kosten: de cursus is gratis; voor koffie/thee wordt per keer een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Download hier de brochure