Nog geen reacties

Lezing: “Hoe iemand te ondersteunen die te maken heeft met seksueel geweld” 

Dinsdag 29 maart, 19:30 – 21:30 uur
Lezing door Sara Dekker

Op dinsdag 29 maart komt Sara Dekker van ‘Together we rise’ spreken in de pastorie van de Nicolaasbasiliek. Zij is de oprichter van de stichting die we ondersteunen in het Nicolaasjaar, een stichting die door en voor slachtoffers van seksueel geweld is. 

De avond vertrekt vanuit het verhaal van Nicolaas en de drie dochters die door de heilige Nicolaas werden gered van een leven in de prostitutie. Sara Dekker, voorzitter en oprichter van de Amsterdamse stichting Together We Rise geeft die avond haar visie op de spiritualiteit van Nicolaas in dit verhaal. Ze vertelt waarom zij de stichting ooit heeft opgericht en wat ze ervan leert. 

Op deze avond komt onder andere aan de orde hoe je iemand in je eigen omgeving kunt ondersteunen die seksueel geweld heeft doorgemaakt. Daarnaast wat we zelf kunnen doen in een samenleving waarin regelmatig incidenten rond seksueel grensoverschrijdend gedrag plaatsvinden, zoals twee maanden geleden bij televisieprogramma The Voice. De avond vindt plaats in de pastorie. Er is ruimte voor dertig deelnemers. 

Deelname is gratis, na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor stichting Together we Rise. 

Dit is de eerste inspiratie-avond van het Nicolaasjaar. Het team van het Nicolaasjaar werkt aan een serie inspiratie-avonden rondom verhalen over onze patroon Sint Nicolaas. 

Graag aanmelden via: nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl 

Reacties zijn gesloten.