Nog geen reacties

Nationale Herdenking Koningin Elizabeth II

In herinnering aan de overleden Britse koningin Elizabeth II vindt een nationale herdenkingsviering plaats in de basiliek van de H. Nicolaas in Amsterdam.

Iedereen is uitgenodigd om deze speciale Choral Evensong  mee te maken op zaterdag 17 september om 17:00 uur.

Deze oecumenische viering wordt voorgegaan door mgr. Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, en predikant René de Reuver, scriba van de PKN, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van andere geloofsgemeenschappen.

De Britse ambassadeur Joanna Roper houdt een toespraak tijdens deze nationale dankdienst, die rechtstreeks door KRO-NCRV wordt uitgezonden op NPO2. Aan haar wordt het condoleance-register overhandigd, dat sinds het overlijden van de koningin door velen in de kerk is ondertekend. 

De Evensong-traditie wordt iedere zaterdagmiddag hoog gehouden in de Nicolaasbasiliek tegenover het Centraal Station. Dirigent Giles Brightwell, afkomstig uit Engeland, verzorgt ook tijdens de speciale dienst van zaterdag aanstaande de muziek met de landelijk bekende Cappella Nicolai.

In verband met de voorbereidingen op de viering is de kerk zaterdag 17 september voor publiek gesloten en vervalt de viering van 12:30 uur. 

 

NATIONAL MEMORIAL SERVICE QUEEN ELIZABETH II

On Saturday September 17th there will be a special national service of thanksgiving for the life and dedication of Queen Elizabeth II in the Nicholas Basilica. Everyone is invited to join us in this special Choral Evensong which starts at 5 pm. 

Due to the preparations for this celebration, the church will be closed on Saturday September 17th to visitors.

The 12:30 pm service is cancelled. 

Reacties zijn gesloten.