Nog geen reacties

Nicolaas Nieuwbrief 13 juni 2021

‘Even bijpraten’  

In één week twee uitvaarten van mensen die hun thuis hadden gevonden in onze Nicolaas. Twee prachtige vieringen ondersteunt door ons koor en de onmisbare krachten voor en achter de schermen. Beide vieringen waarin het leven gevierd is en hoop de boventoon voerde. De hoop en het leven vieren we zondag aanstaande ook als we Mgr. Joop Stam in het zonnetje zetten vanwege zijn zestigjarig priesterjubileum. Voorafgaand aan dit jubileum is pastor Joop geïnterviewd voor Nicolaas TV. Elders in de nieuwsbrief wordt u geïnformeerd waar u dit interview kunt vinden. Dit jubileum vieren we in de liturgie waarin het evangelie over het mosterdzaadje centraal staat. Daar zal pastor Joop ongetwijfeld gloedvol over preken. Over het geduld en het vertrouwen dat God het kleine tot wasdom laat komen. Geduld is een teken van wijsheid en het kenmerk van een goede zaaier. Dit zou zo maar eens op het lijf geschreven kunnen zijn van onze jubilaris, die zelf spreekt van een rijk en gelukkig priesterleven. Een feestelijke zondag waar we naar uitzien!

Vieringen

Gedoopt
Op zaterdagochtend 12 juni zijn in de basiliek drie kinderen gedoopt. Jah-Zion (4 maanden oud), Néony (9 maanden) en Raphaël, die al zes jaar is). We wensen de kinderen en hun ouders en peetouders toe dat zij veel liefde en vreugde aan elkaar mogen beleven, in verbondenheid met de blijde boodschap van Jezus.

Geen Uitstelling op woensdag 16 juni
In verband met de afwezigheid van de pastoor in verband met een huwelijk is er aanstaande woensdag geen Uitstelling van het H. Sacrament. De reguliere mis van 12:30 uur gaat uiteraard wel door.

Evensong en Vespers
Langzaam weet men de weg weer te vinden naar de Evensong en Vespers. Iedere zaterdag en zondag luiden de klokken om deze bijzondere vieringen aan te kondigen. Nog even, want in de maanden juli en augustus houden de koren vakantie. En dat is zeer verdiend, want de eredienst is, ondanks de beperkingen, onverminderd in onze Basiliek doorgegaan. Grijp dus uw kans om de komende drie weekenden nog ‘live’ te kunnen genieten van deze prachtige vieringen. Telkens op zaterdag en zondag om 17:00 uur.

Evensong: actuele informatie kunt u vinden op de volgende website: https://www.muziekindenicolaas.nl

Vespers: actuele informatie kunt u vinden op de website van de Schola Amsterdam: https://www.gregoriaanskoor.nl/

Zondag 13 juni 17:00 uur: Vespers van de Elfde Zondag, o.l.v. Rens Tienstra Opgenomen in de vespers is een commemoratie van de H. Antonius van Padua, wiens feestdag het is. De Vespers worden voorafgegaan door een gezongen gebed voor onze onlangs overleden kerkwacht Louk Broug.

Kinderen

Kleine Nicolaas zondag 13 juni
Aanvang 10:40. Je bent welkom in de Nicolaaszaal van de pastorie of online via de Zoom-link.

Het begon met een mosterdzaadje…
Verzet bergen met de liefde van God, maak anderen blij met de liefde van God, doe het onmogelijke met de liefde en kracht die in je groeit met het zaadje wat je plant met Gods woord…

Als je mee wil doen, graag even aanmelden bij Lucia, coördinator Kleine Nicolaas op 06 43 89 01 96 (inspreken, appen of sms). Je ontvangt dan een linkje voor toegang en verdere info.

Livestream / Nicolaas TV

De volgende link brengt u bij de videoregistratie van een gesprek tussen pastoor Eric Fennis en pastor Joop Stam, gemaakt ter gelegenheid van zijn zestigjarig priesterjubileum: https://youtu.be/wmaUIif5ifM

EENVOUD MET DIEPGANG
Mgr. Joop Stam, 60 jaar priester
Een gesprek tussen pastoor en pastor, waarin de belangrijkste ervaringen en indrukken van die jaren aan de orde komen, samen te vatten als een ‘leerschool’. Over bedrijfspastoraat, de mens in zijn arbeid; over Vaticanum II, de betekenis daarvan voor een priester: de omschakeling, het leren luisteren, de onmacht, het mysterie mens; over het belang van dicht bij de mensen blijven in het besturen; over Amsterdam, over de Nicolaas, het bijzondere van deze kerk: de toegankelijkheid, de muziek, het uiterlijke waarmee het innerlijke naar voren komt, het hart geraakt wordt, eenvoud met diepgang. Een leven gewijd aan de liefde voor God en de mens.

U kunt de video ook bekijken via: www.nicolaas-parochie.nl

Overige informatie

Openingstijden Nicolaasbasiliek (Open Basiliek) in juni 2021
Van dinsdag t//m vrijdag: 11:00 – 16:00 u. Op maandag en zaterdag: 12:00 – 15:00 u

Voor de dagelijkse vieringen van 12:30 uur hoeft u zich niet aan te melden. In de overige uren kunt u de kerk bezoeken voor persoonlijk gebed en om een kaarsje op te steken. U bent en blijft van harte welkom.

We blijven in gebed en gedachten met elkaar verbonden!

Hartelijke groet, pastores en bestuur.

QR-code (voor donaties)  

 

Overzicht Vieringen

Maandag t/m zaterdag, 12:30 uur: eucharistieviering (reservering niet nodig)
(op dinsdag, woensdag en donderdag te volgen via Nicolaas TV).

Woensdag: aansluitend aan de mis is er Uitstelling H. Sacrament en Rozenkransgebed(te volgen via Nicolaas TV).
Let op: op woensdag 16 juni vervalt de Uitstelling.

Zondag: 10:30 uur: eucharistieviering (te volgen via Nicolaas TV)
(in de voorafgaande week reserveren via gcrijns@xs4all.nl of tel/app/sms 06 28 20 31 48)

Voorgangers zondag 13 juni: Mgr. J. Stam, Pastoor E. Fennis en Diaken E. Brussee
Voorgangers zondag 20 juni: Pater B. Frie SJ en Diaken R. Polet

Liturgische muziek

Zaterdag 12 juni, 17:00 uur

Bogoroditsye Dievo S.Rachmaninoff
Office Hymn: Shall we not love thee, Mother dear Psalm 103
Magnificat en Nunc Dimittis in F G.Dyson
Ave Maris Stella E.Grieg
Hymn: Sing we of the Blessed Mother
Organ voluntary: Master Tallis’s Testament H.Howels

Zondag 13 juni, 10.30 uur

Missa Ave Regina Caelorum J. Arcadelt Benedicamus Domino G.P. da Palestrina Qui manducat H. Isaac
Orgelwerk: Fugue in g BWV 541 J.S. Bach

Zondag 13 juni, 17:00 uur: Vespers van de Elfde Zondag, o.l.v. Rens Tienstra Zondag 20 juni, 17.00u: Vespers van Twaalfde Zondag, o.l.v. Laine Tabora

Livestream Heilige Mis

Vanuit deze kerk worden beeld en geluid van de vieringen uitgezonden via internet. De streams zijn ten behoeve van mensen die niet bij de mis aanwezig kunnen zijn. Indien u niet in beeld wilt komen, kunt u plaatsnemen op de bidstoelen in de linker zijbeuk van de kerk.

Internet streaming of Mass

Please note that our church services are livestreamed on internet for those who are unable to be here.
The separate chairs in the left aisle will remain out of view of the cameras.

Reacties zijn gesloten.