Nicolaas Nieuwbrief 20 juni 2021

Met nog meer versoepelingen in het vooruitzicht maken we ons op voor een andere zomer dan vorig jaar. Langzaam zien we ook in onze Basiliek meer toeristen en kerkgangers en blijkt de koffie op het plein een groot succes. We komen daarmee hopelijk in een wat zekerder en rustiger vaarwater. Dat geldt niet voor de leerlingen van Jezus. We zullen het horen in het evangelie van de zondag; dat bekende verhaal van de storm op het meer. Jezus die rustig blijft slapen, terwijl de leerlingen denken dat ze vergaan. Jezus verwijt hen niet zozeer dat ze bang zijn, want iemand die angst heeft kun je niet verbieden angst te hebben. Nee, Hij verwijt hen dat ze nog steeds geen geloof hebben, terwijl ze al zo lang met Hem optrekken en Zijn tekenen en wonderen hebben gezien. En Hij heeft hen zo willen leren dat zij (en wij) steeds in Gods hand zijn. ‘Angst is een slechte raadgever’, zegt het spreekwoord.

We kunnen menselijkerwijs niet altijd zonder angst of onzekerheid leven, omdat ook God ons niet altijd bewaart voor slechte momenten, maar Hij bewaart ons wel in slechte momenten en wil ons dragen op die momenten dat de storm in ons eigen leven de kop opsteekt.

Huwelijk
Op maandag 21 juni aanstaande treden Linda en Frank in het huwelijk en geven elkaar hun ja-woord in onze Basiliek. Beiden zijn op zondag 31 mei in onze kerk gevormd en door diaken Rob op hun huwelijk voorbereid. Wij bidden om zegen over hun verdere leven samen en wensen hen van harte een hele mooie dag toe!

Evensong en Vespers
Langzaam weet men de weg weer te vinden naar de Evensong en Vespers. Iedere zaterdag en zondag luiden de klokken om deze bijzondere vieringen aan te kondigen. Nog even, want in de maanden juli en augustus houden de koren vakantie. En dat is zeer verdiend, want de eredienst is, ondanks de beperkingen, onverminderd in onze Basiliek doorgegaan. Grijp dus uw kans om de komende twee weekenden nog ‘live’ te kunnen genieten van deze prachtige vieringen. Telkens op zaterdag en zondag om 17.00 uur. Onder het kopje ‘Liturgische muziek’ op de laatste pagina van deze nieuwsbrief, ziet u wat er gezongen wordt.

Kinderen

Kleine Nicolaas zondag 13 juni
Aanvang 10:40. Je bent welkom in de Nicolaaszaal van de pastorie of online via de Zoom-link.

Waar gaan we het over hebben? Jezus is er altijd voor ons, zelfs in de grootste storm van je leven. Blijf in Hem geloven.

Als je mee wil doen, graag even aanmelden bij Lucia, coördinator Kleine Nicolaas op 06 43 89 01 96 (inspreken, appen of sms). Je ontvangt dan een linkje voor toegang en verdere info.

De Pelikaan
De Zomereditie 2021 van het parochieblad is verschenen. Het blad wordt alleen nog digitaal verspreid. Een papieren versie is in beperkte oplage te vinden op de liturgietafel achter in de kerk.
Ontvangt u De Pelikaan nog niet digitaal, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via nnws@nicolaas-parochie.nl

Openingstijden Nicolaasbasiliek (Open Basiliek) in juni 2021
Van dinsdag t//m vrijdag: 11:00 – 16:00 u. Op maandag en zaterdag: 12:00 – 15:00 u

Voor de dagelijkse vieringen van 12:30 uur hoeft u zich niet aan te melden. In de overige uren kunt u de kerk bezoeken voor persoonlijk gebed en om een kaarsje op te steken. U bent en blijft van harte welkom.

We blijven in gebed en gedachten met elkaar verbonden! Hartelijke groet, pastores en bestuur.

Maandag t/m zaterdag: 12:30 uur eucharistieviering (reservering niet nodig)
(op woensdag, donderdag en zaterdag te volgen via Nicolaas TV).

Woensdag: aansluitend aan de mis is er Uitstelling H. Sacrament en Rozenkransgebed (te volgen via Nicolaas TV)

Zondag: 10:30 uur: eucharistieviering (te volgen via Nicolaas TV) (in de voorafgaande week reserveren via gcrijns@xs4all.nl of tel/app/sms 06 28 20 31 48)

Voorgangers zondag 20 juni: Pater B. Frie SJ en Diaken R. Polet Voorgangers zondag 27 juni: Pastoor E. Fennis en Diaken R. Polet

Liturgische muziek

Zaterdag 19 juni, 17:00 uur Cappella Nicolai

Crossing the Bar C. Parry
Office Hymn: Eternal Father, strong to save Psalm 107 Bairstow
Evening Service in g minor Purcell
They that go down to the sea in ships H. Sumsion Hymn: Dear Lord and Father of mankind Repton Organ voluntary: Toccata Th. Dubois

Zondag 20 juni, 10:30 uur Basilica Consort

Missa Brevis in G-dur Rheinberger
In spiritu humilitatis a 8 G. Croce
O Salutaris Hostia Rossini
Postludium: Phantasie uit Orgelsonaten nr 15 in D Rheinberger

Zondag 20 juni, 17:00 uur: Vespers van de Twaalfde zondag, o.l.v. Laine Tabora

Zondag 27 juni 17:00 uur: Vespers van de Dertiende zondag, o.l.v. Rens Tienstra Dit zijn de laatste Vespers van dit seizoen. Om het vakantieseizoen in te luiden, sluiten we af met een traditioneel benedictijns reisgebed. De eerstvolgende Vespers zijn op zondag 5 september.

Vanuit deze kerk worden beeld en geluid van de vieringen uitgezonden via internet. De streams zijn ten behoeve van mensen die niet bij de mis aanwezig kunnen zijn. Indien u niet in beeld wilt komen, kunt u plaatsnemen op de bidstoelen in de linker zijbeuk van de kerk.

Internet streaming of Mass

Please note that our church services are livestreamed on internet for those who are unable to be here.
The separate chairs in the left aisle will remain out of view of the cameras.