Nog geen reacties

Nicolaas Nieuwbrief 27 juni 2021

‘Even bijpraten’  

Vanaf dit weekend mogen we nog meer mensen welkom terug heten in onze basiliek. De ‘groepsgrootte’ wordt losgelaten, alleen de anderhalve meter blijft gelden. Dit betekent dat we in onze basiliek 100 mensen kunnen plaatsen en dat is weer heel fijn!

We naderen het einde van het werkseizoen en de zomertijd gaat beginnen. Dit is ook de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Vanaf 15 augustus aanstaande kunt u de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen verwachten. Het is in alle opzichten een bijzonder werkjaar geweest. Los van alle coronaperikelen en wat dit van iedereen gevergd heeft, was het ook een emotioneel jaar met het afscheid van nogal wat betrokken mensen uit onze gemeenschap. We hebben Kerstmis onder bijzondere omstandigheden gevierd, maar waren als basiliek wel even de ‘nationale parochiekerk’ Vanaf Pasen mochten langzaam weer meer mensen naar de kerk komen en laten we hopen dat het nieuwe seizoen geen beperkingen meer kent. En in het afgelopen werkjaar is toch alles doorgegaan. De kerk was door de week open en de kerkwachten hebben zich kranig gehouden, ondanks de kou in de wintermaanden en nauwelijks bezoekers. Het Basilica Consort is blijven zingen, zodat de eredienst kon doorgaan zoals we gewend zijn. En velen konden het volgen door de livestream die steeds professioneler is geworden en niet meer weg te denken. De kerk is schoongehouden, en hoe! De koster en zijn assistenten hebben de liturgie telkens uitstekend verzorgd, en de leiding van de Kleine Nicolaas heeft iedere zondag een mooi programma online aangebonden aan de kinderen thuis. BHV-ers en collectanten bleven op hun post en de klokkenluiders hebben iedere keer weer laten horen dat de eredienst gewoon is doorgegaan. Genoeg dus, ondanks alle beperkingen en emoties, om heel dankbaar voor te zijn. En we hopen dat we in de maand september ook met elkaar in informele sfeer kunnen samenkomen om in dankbaarheid het glas te heffen. Maar eerst even rust, want ook dat is nodig! Geniet u dus van de komende zomertijd, en mocht u op reis gaan: van harte een goede tijd en een veilige thuiskomst!

Vakantie Pastoor
Pastoor Eric Fennis is vanwege vakantie afwezig van 5 juli t/m 15 juli.

Dankbrief Mgr. Joop Stam
Pastor Joop Stam heeft ons een hartelijke dankbrief gestuurd naar aanleiding van de viering van zijn zestigjarig priesterfeest op zondag 13 juni jongstleden. De brief vindt u ‘aangehecht’ aan deze nieuwsbrief.

Vieringen

Laatste Evensong en Vespers
In dit weekend vinden de laatste Evensong en Vespers van dit seizoen plaats. In het eerste weekend van september zal alles weer starten, hopelijk ook dan weer met de normale koorbezetting. Geniet u dus dit weekend nog even van deze bijzondere vieringen. Zaterdag om 17.00 uur de Evensong en zondag om 17.00 uur de Vespers. Onder het kopje ‘Liturgische muziek’ op pagina 4 van deze nieuwsbrief, ziet u wat er in de Evensong gezongen wordt.

Kinderen
Zomerstop Kleine Nicolaas
Vanaf 15 maart 2020 hebben we elke zondag non-stop contact gehouden met onze kinderen via de Kleine Nicolaasbijeenkomsten, ook tijdens de zomerstop. Eerst online via Zoom en sinds kort gelukkig ook weer fysiek in de Nicolaaszaal in de basiliek. Het was een hele bijzondere periode voor onze kinderen. Maar fijn dat we toch verbinding hebben kunnen behouden. Nu we het nieuwe normaal zijn benaderd gaan we er met de zomerstop weer tussenuit. Zondag 4 juli is de laatste Kleine Nicolaas. Zondag 29 augustus zijn alle kinderen weer van harte welkom!
Lieve groet van de dames van de Kleine Nicolaas

Kleine Nicolaas zondag 27 juni
Aanvang 10:40. Je bent welkom in de Nicolaaszaal van de Basiliek of online via zoom link.

Waar gaan we het zondag over hebben:
Wees niet bang, maar blijf geloven. Blijf vertrouwen in Jezus, Hij laat je nooit in de steek.
Verder … op 29 juni viert de Kerk het Hoogfeest van de Apostelen Petrus en Paulus. Wie waren deze apostelen en hoe hebben zij ‘ja’ gezegd om Christus te dienen.

Als je mee wilt doen, graag even aanmelden bij Lucia, coördinator Kleine Nicolaas op 06 43 89 01 96 (inspreken, appen of sms). Je ontvangt dan een linkje voor toegang en verdere info.

Overige informatie

De Pelikaan
De Zomereditie 2021 van het parochieblad is verschenen. Het blad wordt alleen nog digitaal verspreid. Ontvangt u De Pelikaan nog niet digitaal, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via nnws@nicolaas-parochie.nl

Het Grootste Museum

Henk Schiffmacher bezoekt de basiliek! Bekijk (en deel) de video …

Voor een nieuwe promotie van Het Grootste Museum van Nederland, waar de basiliek bij is aangesloten, is een mooie filmpje gemaakt met de beroemde tatoeëerder Henk Schiffmacher. Hij is verwonderd over de rijkdom van het gebouw. Kijk maar naar de video, en misschien is het ook wel leuk om die te delen met familie en vrienden: https://vimeo.com/562712833

Ook van de andere locaties van Het Grootste Museum zijn mooie filmpjes gemaakt met bekende Nederlanders. Die kunt u zien op het Vimeo-kanaal van het Catharijneconvent: vimeo.com > catharijneconvent

Schiffmacher draagt de Nicolaasbasiliek een warm hart toe, en wilde ook graag een bijdrage leveren aan het komende Nicolaasjaar. Speciaal daarvoor heeft hij een tekening gemaakt van de H. Nicolaas als stadspatroon, die wij als basiliek vrij mogen gebruiken. Bij de start van het Nicolaasjaar (zondag 5 december) zal het officieel worden gepresenteerd.

Openingstijden Nicolaasbasiliek (Open Basiliek) in juli en augustus 2021 Van dinsdag t//m vrijdag: 11:00 – 16:00 u. Op maandag en zaterdag: 12:00 – 15:00 u

Voor de dagelijkse vieringen van 12:30 uur hoeft u zich niet aan te melden. In de overige uren kunt u de kerk bezoeken voor persoonlijk gebed en om een kaarsje op te steken. U bent en blijft van harte welkom.

We wensen u een mooie zomer en blijven in gebed en gedachten met elkaar verbonden!

Hartelijke groet, pastores en bestuur.

QR-code (voor donaties)  

 

Overzicht Vieringen

Maandag t/m zaterdag: 12:30 uur eucharistieviering (reservering niet nodig)

(op woensdag, donderdag en zaterdag te volgen via Nicolaas TV).

Woensdag: aansluitend aan de mis is er Uitstelling H. Sacrament en Rozenkransgebed (te volgen via Nicolaas TV)

Zondag: 10:30 uur: eucharistieviering (te volgen via Nicolaas TV)
(in de voorafgaande week reserveren via gcrijns@xs4all.nl of tel/app/sms 06 28 20 31 48)

Voorgangers zondag 27 juni: Pastoor E. Fennis en Diaken R. Polet Voorgangers zondag 4 juli: Pastoor E. Fennis en Diaken R. Polet

Liturgische muziek

Zaterdag 26 juni, 17:00 uur Cappella Nicolai

Chorale Prelude on ‘Liebster Jesu wir sind Hier’ BWV 731 J.S. Bach Preses & Responses for Magdalen College
Office Hymn: Praise my soul, the King of heaven
Psalm 30

Evening Canticles ‘Collegium Regale Cantabrigiense’ H. Howels Evening Hymn H. Balfour Gardiner
Hymn: Abide with me
Organ voluntary: Paean Howells

Zondag 27 juni, 10:30 uur

Basilica Consort

Missa Spem in alium Palestrina
Haec Dies Byrd
Ave Verum Byrd
Postludium: Gaudeamus S.S. Campbell

Zondag 27 juni, 17:00 uur: Vespers van de Dertiende zondag, o.l.v. Rens Tienstra Dit zijn de laatste Vespers van dit seizoen. Om het vakantieseizoen in te luiden, sluiten we af met een traditioneel benedictijns reisgebed. De eerstvolgende Vespers zijn op zondag 5 september.

Livestream Heilige Mis

Vanuit deze kerk worden beeld en geluid van de vieringen uitgezonden via internet. De streams zijn ten behoeve van mensen die niet bij de mis aanwezig kunnen zijn. Indien u niet in beeld wilt komen, kunt u plaatsnemen op de bidstoelen in de linker zijbeuk van de kerk.

Internet streaming of Mass

Please note that our church services are livestreamed on internet for those who are unable to be here.
The separate chairs in the left aisle will remain out of view of the cameras.

Reacties zijn gesloten.