Nicolaas Nieuwsbrief 26 september

Vanaf vandaag vervalt ook in de kerken de anderhalve-meter maatregel. Hoewel voorzichtigheid in acht moet worden genomen, kunnen we nog meer mensen welkom heten in onze kerk en is alles bijna weer normaal. Bijna, omdat er nog een paar kleine beperkingen zijn. Hieronder even de maatregelen puntsgewijs:

• Alle basisregels blijven gelden: handen wassen, thuisblijven en testen bij klachten.
• Coronatoegangsbewijs, aanmelden en registreren zijn niet nodig, de kerk is vrij toegankelijk.
• Wijwaterbakjes blijven vooralsnog leeg.
• Het linker transept (Maria-altaar) wordt vrijgehouden voor degenen die nog wel op ruime afstand willen zitten.
• Er mag weer gezongen worden tijdens de dienst en ook koren mogen weer in volledige samenstelling zingen.
• De collecte zal vanaf volgende week weer op de normale plek in de viering worden gehouden, dus bij de offerande.
• De vredeswens wordt nog steeds met alleen een gebaar gegeven, handen worden nog niet geschud.
• De H. Communie wordt nog wel achter het scherm uitgereikt, maar niet meer met een communielepel. De bedienaren van de communie zullen voor het uitreiken hun handen desinfecteren. Communie op de tong is helaas nog niet mogelijk, daar kan een doekje voor worden gebruikt.
• Koffie drinken gebeurt bij mooi weer nog zoveel mogelijk buiten.
• Bij alles geldt dat er rekening wordt gehouden met elkaar, zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk.

We zijn dankbaar dat we weer op deze wijze als gemeenschap kunnen vieren en laten we bidden dat dit zo mag blijven.

Klik hier om de hele Nieuwsbrief te lezen.