Nicolaas Nieuwsbrief 5 september

Vanaf deze zondag laten we het aanmelden voor de vieringen ‘los’ in de hoop dat dit ook zo mag blijven. We hebben nog wel te maken met de anderhalve meter afstand, dus de plekken in de kerk zijn niet onbeperkt. We hopen dat ook dit snel kan worden ‘losgelaten’. Na een prachtige televisiemis vorige week met ruim 100.000 kijkers en mooie reacties, vieren we komende zondag weer de ‘gewone’ liturgie van de 23ste zondag door het jaar.

Het gaat deze zondag over het feit dat we anderen nodig hebben; om te groeien, om lief te hebben, om ons te laten corrigeren, om een gemeenschap mee op te bouwen. Dit naar aanleiding van het bekende evangelie van de doofstomme man. Ook hij had anderen nodig om weer echt tot leven te komen. Elkaar ‘verstaan’ is meer dan horen wat iemand zegt. Het is niet altijd eenvoudig, maar o zo belangrijk voor alle relaties waarin wij verkeren.

Afgelopen week is er weer hard gewerkt in onze kerk. Het priesterkoor is opnieuw geschilderd, nodig omdat er hier en daar toch nog iets los liet. We horen goede reacties op de kleur (donkergrijs zoals de banen in de paden). We hopen dat het nu helemaal op orde is.

Klik hier om de hele Nieuwsbrief te lezen.