Nicolaasbasiliek Amsterdam voor even ‘Nationale Parochiekerk’

Dit jaar zijn er in de katholieke kerken op kerstavond geen publieke vieringen mogelijk. Velen die normaal gewend zijn naar een nachtmis te gaan, zijn dit jaar aangewezen op de televisie nachtmis, die op kerstavond om 23.30 uur rechtstreeks via NPO 2 wordt uitgezonden vanuit de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. In deze viering zal pastoor Eric Fennis voorgaan.

Deze iconische kerk in het centrum van Amsterdam is daarmee voor even de ‘nationale parochiekerk’ van Nederland. Ook op Eerste Kerstdag zal de viering van 11.00 uur rechtstreeks vanuit deze kerk worden uitgezonden. Dan zal de bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. Jan Hendriks voorgaan. In beide vieringen zingt het Basilica Consort.

Vanwege het feit dat dit koor bestaat uit professionals en er in beide vieringen geen publiek aanwezig zal zijn, is koorzang in deze vorm mogelijk. Daarbij zullen uiteraard ook enkele bekende kerstliederen klinken.