Vormseljongeren

Vanaf de leeftijd van 11 à 12 jaar kunnen kinderen en jongeren in de Nicolaasbasiliek worden voorbereid op het ontvangen van het Vormsel, het sacrament waarbij wordt voltooid wat in de doop is begonnen. Bij het Vormsel wordt de kracht van de heilige Geest doorgegeven, zodat de jongere dan telkens opnieuw ervoor kan kiezen om te leven vanuit het evangelie. Afhankelijk van de leeftijd en van het aantal deelnemers vindt die voorbereiding plaats in een groep of individueel.

Interesse? Stuur dan even een mailtje naar: vanham.marion@gmail.com

Tienercafé

Tweewekelijks op dinsdag bieden we in de Nicolaasbasiliek bijeenkomsten aan voor middelbare scholieren. We luisteren naar de Bijbelse verhalen en kijken wat die ons vandaag nog te zeggen hebben. Vervolgens gaan we op verkenning in het mooie kerkgebouw en sluiten we de avond af met een hapje en een drankje.

Data: dinsdagen 6 en 20 nov en 11 dec
Tijd: 19:30 – 20:30 uur
Plaats: Pastorie, Pr. Hendrikkade 73
Vragen? Marion van Ham, via vanham.marion@gmail.com

Stilte in de stad

Een uur stilte in de drukte van de stad. Het verkeer, je werk, je studie, maar ook je mobiele telefoon, drukte is er overal. Midden in het bruisende leven van Amsterdam, krijg je de kans om je onder te dompelen in een uur stilte.
Koffie en thee € 3,- (de opbrengst gaat naar de daklozenopvang).

Data: dinsdag 6 en 20 nov en 11 dec
Tijd: 20:00 – 21:00 uur
Plaats: Pastorie, Pr. Hendrikkade 73
Vragen? Marion van Ham, via vanham.marion@gmail.com

Buiten de Nicolaas

En dan, na de gezinsvieringen, Kleine Nicolaas, 1e Communie, Vormsel en tienergroep, wat dan? Er zijn mogelijkheden te over, maar iemand moet die aan jongeren tonen en ze warm laten lopen. Dat laatste is moeilijk, toegegeven, in deze wereld vol amusement, prikkels, prestatiedwang, waarin het geloof een privézaak is waar je als jongere met je vrienden weinig of liever niet over praat…

Juist dan is het fijn om een plek te hebben waar dat wel kan, waar je kunt praten over de mooie dingen die je meemaakt op het gebied van je geloof, maar ook over je twijfels, je onzekerheid. De Nicolaasbasiliek wil daarvoor graag een platform bieden.

Wat zijn de mogelijkheden?
– Katholieke Jongerendag
– Wereldjongerendagen
– Taizé-reizen
– Jongerenbijeenkomsten in de pastorie
– Deelname aan de Stille Omgang
– …

Jong bisdom Haarlem-Amsterdam

Op de website van het Jong bisdom Haarlem-Amsterdam vind je meer info over het rk-geloof, activiteiten en nieuwtjes in het bisdom: jongekerk.nl.

Jong Katholiek

Jong Katholiek is de grootste katholieke jongerensite van Nederland. Klets over diepe thema’s in de community of vind video’s, podcasts en artikelen over geloof en lifestyle. www.jongkatholiek.nl

Wereldjongerendagen (WJD)

Er bestaat geen groter jongerenevenement ter wereld dan de WJD! Honderdduizenden jongeren, overal vandaan, komen bij elkaar om samen het katholieke geloof te vieren. Wereldjongerendagen staan voor nieuwe vrienden ontmoeten, lol maken, afzien, eucharistie vieren, multiculti socializen – een ervaring om nooit te vergeten! WJD Krakau