Eerste communie

Kinderen kunnen zich in de Sint Nicolaasbasiliek voorbereiden op de Eerste communie.

De tweewekelijkse bijeenkomsten vinden plaats tijdens de H. Mis van 10.30 uur, in de pastorie (Nicolaaszaal). 

De Communievoorbereiding gaat van start op zondag 4 september 2022, met doorlopende catechese. Bij de doorlopende catechese staan de verhalen uit het Oude Testament centraal. 

De catechese maakt onderdeel uit van de communievoorbereiding, maar de groep staat open voor alle kinderen van  8 – 12 jaar, ook dus voor kinderen die geen Communie gaan doen of die dit al gedaan hebben. 

In januari 2023 wordt de catechesegroep gesplitst in een groep die zich verder voorbereidt op de eerste Communie, en een groep die bij De Kleine Nicolaas, verder gaat met catechese.

In de Communiegroep staan de verhalen over het leven van Jezus, en de verhalen die Jezus vertelde, centraal. Ook is er aandacht voor gebeden (Onze Vader, Wees Gegroet) en liturgie (wat gebeurt er allemaal in de Mis?).

De Eerste Heilige Communie wordt gevierd op maandag 10 april 2023 (Tweede Paasdag). Uiterlijk tot 25 september is inschrijving voor de Communiegroep mogelijk, via een mailtje naar: jennyhdankbaar@gmail.com

 

Vormsel

Op zondag 25 september gaat in de Nicolaasbasiliek een nieuwe H. Vormselgroep van start voor tieners/jongeren vanaf 12 jaar.
Deze groep komt eenmaal per twee weken bijeen, op zondag van 9.30 uur tot 10.30 uur.
Het is de bedoeling dat zij dan daarna aansluitend de H. Mis van 10.30 uur bijwonen, zodat wat zij in theorie leren, ook in de praktijk kunnen mee beleven en vieren.
Behalve Vormelingen, zijn in deze groep ook tieners/jongeren welkom die geïnteresseerd zijn in het geloof en daarover meer willen weten, leren.
Het betreft doorlopende catechese.
We gebruiken hierbij de Youcat Jongeren bijbel voor jongeren vanaf 12 jaar en ouder (te bestellen bij Samuel Advies of Kerk in Nood voor ca €16).
We gaan verder nog in op de liturgie van de H. Mis, de specifieke religieuze feesten van Amsterdam, de Rozenkrans, etc.
Informatie over de catechese of aanmelden hiervoor kan bij: