Uitnodiging lezing Hendro Munsterman: Vrouwelijke diakens, hoopvol en realistisch perspectief?

‘If they don’t give you a seat at the table, bring a folding chair’ (Shirley Chisholm)

Vrouw in onze kerk

De afgelopen tijd kwamen wij, 4 vrouwen uit de Nicolaas, met elkaar in gesprek over het belang en de noodzaak van een bredere blik om samen te geloven en samen katholiek te zijn. Ons verlangen is het genereren van een kerk waar het mannelijke en het vrouwelijke in balans zijn.
Het onderwerp vrouw in de kerk is een gevoelig onderwerp. We willen daarover in gesprek, ook met de Nicolaasgemeenschap. Hoe kunnen we de vrouwelijke stem in onze kerk laten horen?

Om het gesprek te beginnen hebben we Hendro Munsterman uitgenodigd. Hij is katholiek theoloog, doceert theologie en godsdienstwetenschappen aan verschillende opleidingsinstituten in Frankrijk en beschrijft als Vaticaanwatcher voor het Nederlands Dagblad de gang van zaken in het Vaticaan en de wereldkerk.

Op dinsdagavond 6 oktober aanstaande (19:30 – 21:00 uur) zal hij een lezing houden in de Nicolaasbasiliek onder de titel: Vrouwelijke diakens: hoopvol en realistisch perspectief of geest uit de katholieke fles? Aansluitend zal hij vragen beantwoorden.

We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Wel is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan via het volgende e-mailadres: gcrijns@xs4all.nl of tel. 06 28 20 31 48.
Hebt u nog vragen? Stuur dan een bericht per e-mail naar: antoinettevangurp@gmail.com

Er zal een vrijwillige donatie gevraagd worden om de kosten van deze avond te dekken.

Met een hartelijke groet,
Antoinette van Gurp, José Hooghiemstra, Astrid Roggen en Gemma Crijns