Openingstijden Basiliek

Zoals u ook heeft meegekregen blijven onze kerken gesloten voor de publieke eredienst. Een maatregel die hard is, hier en daar discussie oproept, maar die de bisschoppen toch willen handhaven. Dit geldt overigens voor alle kerken in de meeste landen van Europa en daarbuiten.

In de Nicolaasbasiliek wordt op zondag om 10:30 uur en op woensdag om 12:30 uur de eucharistie gevierd achter gesloten deuren. U mag zich dan, middels uw persoonlijke gebed en de geestelijke communie, verbonden weten met de viering die op dat moment plaatsheeft. Voor de zondagsviering geldt dat de Bijbellezingen en een overweging door een van de pastores van de basiliek of van De Papegaai op onze website (www.nicolaas-parochie.nl) worden geplaatst.

Aansluitend aan de vieringen wordt de Basiliek geopend voor persoonlijk gebed en is het H. Sacrament uitgesteld voor aanbidding. Ook zullen de pastores om beurten op zondag een korte boodschap vanuit de Basiliek verzorgen die u kunt zien op de website van onze parochie.

De vieringen en openstelling van de Basiliek zijn vanaf zondag 29 maart als volgt:

Zondag om 10:30 uur  Eucharistieviering achter gesloten deuren.
Zondag 11:30 uur – 13:00 uur  Open Basiliek (persoonlijk gebed en aanbidding).
Woensdag 12:30 uur  Eucharistieviering achter gesloten deuren.
Woensdag 13:30 uur – 15:00 uur  Open Basiliek (persoonlijk gebed en aanbidding).
Vrijdag 13:30 uur – 16:00 uur  Open Basiliek (persoonlijk gebed).