Vastenactie 2020 voor Syrië

Doneer per overschrijving a.u.b!

Eerder kon u al lezen over de Vastenaktie die dit jaar bestemd is voor Het Syrische Comité. Hieronder leest u in een korte tekst van Désanne van Brederode meer over deze stichting die zich het lot van de mensen in Syrië aantrekt. Uw bijdrage kan nu niet per collecte in de kerk, maar wel door een bankoverschrijving worden gedoneerd op: NL78 INGB 0002 1083 66 t.n.v. RK. Parochie H. Nicolaas o.v.v. Vastenactie 2020. Veel dank namens de Syriërs!

Het Syrische Comité

Het Syrische Comité in Nederland, opgericht door dissidente Syriërs die al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw in Nederland verblijven, is een kleine, maar belangrijke organisatie geworden voor alle Syriërs in Nederland en hun Nederlandse vrienden en sympathisanten. Deze actie is tot stand gekomen in nauw overleg met gevluchte Syriërs zelf. Elke euro die u bijdraagt wordt over drie thema’s verdeeld. Deze zijn:

Hulpgoederen. Het is niet altijd mogelijk om hulpgoederen naar Syrië te verzenden. In dit geval zullen ingezamelde goederen naar vluchtelingenkampen in de regio gaan. Een deel van de inkomsten zal ook worden gereserveerd voor toekomstige hulp aan mensen in Syrië, als hulp mogelijk is.

Het Cultuurcafé. Ontmoeting, kunst, cultuur, film, literatuur en thematische gesprekken die in Syrië zelf nooit gevoerd konden worden. Dit wordt georganiseerd op verschillende plekken in Nederland.

Promotie en campagnes. Het Syrische Comité wil meer zichtbaar worden voor Nederlanders, door beter promotiemateriaal en campagnes.