Nog geen reacties

Nicolaas-tatoeage zaterdag 12 november

Een unieke tatoeage wordt door Henk Schiffmacher gezet in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam, op zaterdag 12 november, vanaf 13.30 uur.

De tattoo-grootmeester tekende voor dit doel een ontwerp van stadspatroon Nicolaas. De tatoeage werd op Catawiki geveild en werd afgehamerd op 800 euro. De opbrengst is voor slachtoffers van seksueel geweld die worden bijgestaan door de stichting Together We Rise.

,,Veel Europese hoofdsteden hebben een eigen pelgrims-insigne”, verklaarde de Amsterdamse tattoo-koning. ,,Veel steden zijn immers bedevaartsoorden. Amsterdam is dat ook, temeer nu er een reliek van de heilige Nicolaas is opgenomen in de Amsterdamse basiliek.”
Met de komst van het reliek opende de kerk eind 2021 het huidige Nicolaasjaar, waarin stadspatroon Nicolaas met lezingen, muziek en andere activiteiten opnieuw aan de Amsterdammers wordt voorgesteld. De tatoeage die Schiffmacher speciaal voor de kerk ontwierp, wappert het hele jaar op een vlag aan de gevel.
De volledige opbrengt is voor het doel van het Nicolaasjaar: de stichting Together We Rise, die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld.

Reacties zijn gesloten.