In memoriam: Ben Verbruggen scj

Op 17 juli is pater Ben Verbruggen scj, pastoor van De Papegaai van 1987 tot 2006, te midden van zijn medebroeders overleden in het St. Jozefklooster in Nijmegen. Ben werd in 1926 geboren te Delft. Al vroeg wilde hij priester worden. Na zijn wijding werd hij pater van het Heilig Hart van Jezus. Hij studeerde Frans en was gedurende 25 jaar docent aan het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam.

Eenmaal met de VUT werd hij benoemd als pastoor van De Papegaai. Velen hebben hem gekend als de pater die er steeds was voor geestelijke bijstand, en als goed beheerder van de kerkelijke kunst. Ook in de liturgie droeg hij zorg voor schoonheid, onder andere in samenwerking met Ensemble Raphaƫl. Pater Verbruggen was ook de drijvende kracht achter de renovatie van de kerk en de pastorie, van 2000 tot 2004. Moge hij nu rusten bij de Goede Herder die zijn leven heeft gegeven voor zijn schapen (Joh. 10).

Klik hier voor het bidprentje van pater Verbruggen.